Actueel

Vloggen met Het Laar

Op ons You Tube-kanaal ‘Ervaar Het Laar’ zie je wekelijks nieuwe filmpjes en vlogs. Abonneer je op Ervaar Het Laar en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes van de leuke werkplek die Het Laar is!

Kijk op Ervaar Het Laar

 

Zorg jij goed voor jezelf?

De Sterk in je werk week zit er weer op! Van 18 tot en met 22 november waren er allerlei gratis activiteiten voor de zorgmedewerkers om vooral in zichzelf te investeren! Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor anderen zorgen. Het Laar bood vier leuke activiteiten aan! In totaal kwamen er 65 zorgmedewerkers van organisaties uit Midden-Brabant naar ons om een kickboksclinic te volgen, een kookworkshop te doen, herinneringssieraden te maken en een reis met de VR-bril te maken. Kijk hier de compilatie die we ervan maakten:

 

Lopend komt Marietje tot leven
Marietje Kessels, wie kent niet het verhaal van dit Tilburgs meisje uit de vorige eeuw? Het is het verhaal van onderdrukking door kerk en fabrikanten van een Tilburgs gezin dat de moord op hun dochter Marietje opgehelderd wil krijgen. Ellie Vermeer, vrijwilliger in Het Laar, legde een aantal jaren geleden een geocacheroute aan in het Wandelbos. Het levensverhaal van Marietje, haar overlijden en de betrokkenheid van de kerk daarin staan centraal in deze route. Het Laar zorgde ervoor dat Ellie door een microbudget haar wens mogelijk kon maken, door ook in de tuinen van Het Laar een route te kunnen aanleggen. Hierin wordt in 14 hoofdstukken het verhaal van Marietje verteld. Gemarkeerd met geborstelde stalen plaquettes op paaltjes op goede leeshoogte, kun je dit oer-Tilburgse verhaal in tekst en beeld in de tuin volgen. 22 augustus is de route onthuld. Iedere geïnteresseerde kan de route gaan lopen in de mooie tuinen van Het Laar. Wil jij de route lopen? Meld je aan bij Elisabeth, e.vandenhoven@hetlaar.nl

 

Met zijn allen in de huifkar
Een aantal bewoners van Laarhoven ging vijf dagen op vakantie naar de Pastorie in Lage Mierde. Verzorgenden en verpleegkundigen maakten dit mogelijk omdat ze een microbudget bij Het Laar aanvroegen én omdat ze er met zijn allen de schouders onder zetten. Het resultaat was een heerlijke week met allerlei leuke uitstapjes. De laatste avond was er een feestavond in de Pastorie zijn, mét familie én een optreden van Frans Bauer-impersonator Jurgen Jonkers. Op deze site zie je een film hiervan.

 

 


Luchtbuks Ria in actie

Ria van Dijk, onze wereldberoemde Laarbewoner die 24 juni maar liefst 99 jaar is geworden, schoot tijdens de Tilburgse kermis voor het 83e jaar opeenvolgend in de schietkraam. Verzorgde Anita Kouvelt regelde het vervoer van Ria en ging met haar mee de kermis op. Want zelf naar de kermis toe rijden, dat doet Ria niet meer. Wil jij zien hoe ze het doet? Op Facebook en Instagram van Het Laar kun je de verrichtingen van Ria en Anja volgen.

 

 

Koken met je oma
Thuiszorgverzorgende Helen Smits en vrijwilliger Cor Bon organiseerden 30 juli een kookworkshop vanuit het project Groen & Grijs. Helen: “Ik werk als verzorgende in de thuiszorg en werd getipt door manager Carolien op dit project. Ze vroeg me of dat ook iets voor mij kon zijn. Het is een kookworkshop voor mensen met dementie of alleenstaande ouderen, samen met hun (klein)kinderen of familie. Ik was direct enthousiast en vroeg via het microbudget van Het Laar financiële ondersteuning aan. En dat werd toegekend.”

Meer over deze geslaagde kookworkshop van Helen lees je op deze site bij de Unieke Verhalen.

 

Wil je meer weten? Aangenaam, ik ben Marion

Marion Smetsers

Email: m.smetsers@hetlaar.nl

Tel.: 013-465 77 00

Bel mij terug!

    Het Laar
    Generaal Winkelmanstraat 175
    5025 XG Tilburg
    Voor info over wonen en zorg: www.hetlaar.nl