Actueel

Liever Het Laar

Eigenlijk wist Daniëlle van den Brand altijd al dat ze de zorg in wilde. Na eerst in de transportsector gewerkt te hebben, hakte ze in 2012 de knoop door: de zorg, dat moest ‘m toch worden. Ze solliciteerde bij Het Laar om daar de opleiding Verzorgde 3 IG te volgen. Al in het laatste jaar van de opleiding kreeg ze een vast contract aangeboden als verzorgende in Laarakker A; ze slaagde cum laude.

 

“Het hoorde nog bij mijn opleiding om eigenlijk ook een periode mee te lopen bij de thuiszorg. Maar toen kreeg ik dus dat contract en kon meteen in Laarakker aan de slag! Daar was ik heel gelukkig mee.” Daniëlle werkte naar tevredenheid in Laarakker A, waar ook bewoners met niet aangeboren hersenletsel wonen. Het beviel haar heel goed. Met name de bewoners met een intensieve zorgvraag, daar haalt ze veel voldoening uit. “En dan bedoel ik vooral als er een stukje moeilijk karakter bij komt kijken, dat vind ik een hele leuke uitdaging. Het leren kennen van de bewoner en dan precies weten hoe je deze positief kunt prikkelen zodat ze meer van zichzelf kunnen laten zien.”

 

Ze werkte tot 2019 met veel plezier in Het Laar. Totdat het toch begon te kriebelen. “Ja, waarom gebeurt dat? Ik was heel tevreden, maar had tot dan toe alles binnen Het Laar gedaan, ik was nieuwsgierig. Hoe is het bij andere organisaties? En misschien moet ik toch nog de thuiszorg eens proberen, dat heb ik immers nog niet gedaan.” Ze kon direct aan de slag bij de thuiszorg van Zonnehof in de Reit. Ze verzorgde de mensen in de huurwoningen bij Zonnehof en in de wijk, voornamelijk in Tilburg-West.

 

Het werken in de thuiszorg bevalt Daniëlle heel erg goed. “Je komt bij de mensen thuis over de vloer en krijgt een inkijk in hun leven. Achter iedere voordeur is het weer anders en dat is echt leuk. Je ziet dan ook veel duidelijker waar eventuele problemen zitten, omdat je hun leven ziet. Ik probeer hun ritueel te leren kennen en daag ze uit om weer zelfstandiger te worden. Daardoor zijn ze je ook heel dankbaar omdat ze dankzij de thuiszorg langer in hun vertrouwde woning kunnen blijven.”

 

Maar ook daar rolt het balletje soms weer raar. Daniëlle zag een vacature voor verzorgende 3 IG bij Compartijn, de zorgvilla aan Ringbaan West. “Daar ging ik aan de slag, maar na ruim een week kreeg ik al het gevoel dat ik geen goede keuze had gemaakt en dat vond ik lastig om mee om te gaan. Het zorgde bij mij voor veel gepieker, tot ik inzag, mede door mijn man, hoe goed ik altijd in mijn vel zat toen ik nog in Het Laar werkte. Daar heb ik met veel plezier mijn opleiding gedaan en gewerkt. Het Laar is een kleine organisatie waar je als medewerker en als bewoner/cliënt geen nummer bent, waar mensen elkaar echt helpen vanuit het hart.”

 

Ze stuurde een mail naar M & O van Het Laar met haar wens om weer bij Het Laar aan de slag te gaan. En dit keer bij de thuiszorg, “de enige afdeling van Het Laar waar ik nog niet gewerkt had.” Ze werkte een ochtend mee met de thuiszorg en kreeg ’s middags een contract aangeboden.

 

Sinds maart 2021 is Daniëlle dus weer terug op het oude honk. Het bevalt haar heel goed. Thuiszorg is echt haar ding. Haar cliënten hikken vaak aan tegen verhuizen, vertellen ze haar. “Of ze zich moeten inschrijven bij Het Laar, vragen ze mij vaak. Vooral omdat ze weten dat ik ook in het gebouw heb gewerkt. Ik kan ze heel veel vertellen over wonen in Het Laar. Mijn verhalen zijn altijd positief,” vertelt ze glimlachend, “maar ik zal mijn cliënten nooit hun huis uit ‘praten’. Zolang ze nog verantwoord thuis kunnen blijven zal ik dat blijven stimuleren.”

 

Wil je meer weten? Aangenaam, ik ben Marion

Marion Smetsers

Email: m.smetsers@hetlaar.nl

Tel.: 013-465 77 00

Bel mij terug!

    Het Laar
    Generaal Winkelmanstraat 175
    5025 XG Tilburg
    Voor info over wonen en zorg: www.hetlaar.nl