Actueel

‘Weer een blije papa’

Roald werkte in het onderhoud van warmte- en koelsystemen van grote gebouwen. Daar lag zijn toekomst dacht hij. Tot dat een operatie bij zijn dochter, die met een hartafwijking was geboren, iets in hem wakker maakte. ‘Ik vroeg of ik erbij mocht zijn. Ik wilde ook meehelpen haar te verzorgen. Dat mocht. Zo kon ik mijn spanning een plek geven, maar ik vond het ook heel mooi. Ik zag hoe dit werk echt van betekenis was. ‘Ik wil ook de verpleging in’, dacht ik.’

 

Werken als chauffeur op een ambulance werd zijn doel. Roald haalde de benodigde papieren en solliciteerde. ‘Maar dat leverde nog geen andere baan op. Toen maakte ik kennis met SwitchZ, een project waarin je met behoud van salaris een opleiding als verzorgende IG MZ volgt en ook meteen gaat werken in de ouderenzorg. Dat leek me ook heel leuk. Vooral omdat je in de ouderenzorg een band opbouwt met de mensen, ze echt leert kennen. Als ambulancechauffeur zie je een patiënt maar een korte tijd.’

 

Roald kwam voor zijn opleiding terecht in Het Laar, in een team van Laarzicht, en wisselt dit af met Maasduinen in Kaatsheuvel. ‘Inmiddels heb ik mijn diploma behaald en heb een vast contract gekregen bij Het Laar. De opleiding was best stevig, je moet echt elke dag aan de bak. Maar het is zo de moeite waard! Bij Maasduinen werkte ik nu met bewoners met dementie. Ik merkte dat ouderen, zoals in Laarzicht, beter bij mij passen.

 

Het heeft hem verbaasd hoe leuk hij het vindt in de ouderenzorg. ‘Ik kwam niet altijd vrolijk thuis van mijn werk. Na twee weken bij Het Laar hoorde ik mijn kinderen vertellen dat ze het zo leuk vonden dat papa weer blij is. Hoe bijzonder is dat? Ik had het er met hen niet eens over gehad, maar zij zagen al verschil.’

 

Roald van Wanrooij, 41 jaar en vader van drie kinderen, werkte jarenlang in de elektrotechniek. Na Mbo niveau II kon hij in een jaar en 8 maanden tijd de opleiding tot verzorgende IG MZ. Mensen als Roald die willen veranderen van carrière en op zoek zijn naar zinvol werk kunnen via SwitchZ een betaald opleidingstraject op maat in de zorg volgen. Het Laar participeert daarin. Wil je meer weten? Roald leidt je graag rond in Het Laar.

 

Meer weten over het verhaal van Roald? 

Neem contact op met Sophie via s.hulstijn@hetlaar.nl

Wil je meer weten? Aangenaam, ik ben Marion

Marion Smetsers

Email: m.smetsers@hetlaar.nl

Tel.: 013-465 77 00

Bel mij terug!

    Het Laar
    Generaal Winkelmanstraat 175
    5025 XG Tilburg
    Voor info over wonen en zorg: www.hetlaar.nl