Actueel

‘Complexe cliënten daar zit de uitdaging’

Na haar middelbare school wist Janneke nog niet goed wat ze wilde worden, ze koos voor een secretaresseopleiding en haalde ook nog het diploma tot managementassistente. ‘Ik werkte op kantoor maar ik miste het contact met mensen.

 

‘Ik vroeg me steeds vaker af, wil ik hier nog zoveel jaren in deze functie blijven werken? Mijn antwoord was nee. Ik ben toen, naast mijn baan, in het weekend vrijwilligerswerk gaan doen in de Ouderenzorg bij de Van Neynsel groep in ‘s-Hertogenbosch. Na een week wist ik al: dit is het! En ik dacht nu moet ik me omscholen anders doe ik het nooit meer. Ik heb toen alles in gang gezet, ontslag genomen en ben in drie jaar omgeschoold tot verzorgende IG.  Vorig jaar heb ik ook nog de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie afgerond. Van Het Laar heb ik deze kansen gekregen, dat is echt top!

 

‘Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze. Het Laar is een goede werkgever, en de zorg is een sector waarin je in elke fase van je leven een stap kunt maken. Zoals een opleiding volgen, of veranderen van afdeling, werken met een andere doelgroep, meer of minder werken. Een nieuwe rol in je functie, binnen de organisatie, dat kan ook. Hoe complexer de cliënten zijn, hoe leuker ik het vind. Ik nam vorige maand afscheid van de afdeling Laarhoven, waar ik jaren zorgde voor bewoners met dementie. Het werken daar was heel fijn, de verzorging is intensief, de bewoners hebben je echt nodig. Nu werk ik in Laarzicht met een bewonersgroep waar ik weer eens een praatje mee kan maken, ze onthouden wie ik ben. Ik loop met een tevreden gevoel de deur uit omdat ik mensen heb kunnen helpen. De rol van contactverzorgende, waar ik dingen met de bewoner en diens familie regel, vind ik heerlijk.

 

Janneke is 41 jaar, samenwonend en moeder van twee jonge kinderen. Ze werkt 24 uur per week in Het Laar als verzorgende IG.

 

Wil je meer weten over het verhaal van Janneke?

 

Mail Sophie via: s.hulstijn@hetlaar.nl

Meer over wonen en zorg in Het Laar vind je ook op www.hetlaar.nl

Wil je meer weten? Aangenaam, ik ben Marion

Marion Smetsers

Email: m.smetsers@hetlaar.nl

Tel.: 013-465 77 00

Bel mij terug!

    Het Laar
    Generaal Winkelmanstraat 175
    5025 XG Tilburg
    Voor info over wonen en zorg: www.hetlaar.nl