Actueel

‘Alleen al een praatje doet goed’

‘Ik ben Sandy en woon in Tilburg. Sinds 6 jaar ben ik vrijwilliger in Het Laar. Een vriendin van me werkte in Het Laar in de huishouding en tipte mij: ‘Het Laar past echt bij jou, misschien iets om vrijwilligerswerk te doen?’ Mijn kinderen gingen toen naar de middelbare school en ik had steeds minder om handen. Terwijl ik wel graag onder de mensen ben en iets voor ze wil betekenen. Ik had een gesprek met Carin Laros en begon daarna in de huiskamers in Laarhoven II. Ik vond het geweldig met de mensen. Ook Het Laar begeleidde me heel goed. Je krijgt trainingen en workshops aangeboden waar je gebruik van kunt maken.

 

‘Tijdens Corona zijn we in Het Laar gestart met een infobalie, naast de leestafel. Daar kunnen we allerlei vragen van bezoekers, bewoners en hun familie beantwoorden. Carin vroeg mij of ik ook deze balie wilde bemannen. Dat doe ik nu een ochtend per week. Ik vind dat echt heel leuk werk. Mensen die Het Laar in en uit lopen maar ook de bewoners, ze vragen me van alles en ik kan echt wat voor ze betekenen. Bewoners die aan de leestafel de krant lezen staan vaak open voor een praatje, dat vinden ze zo gezellig. Met dit werk maak je zoveel meer mee van wat er in Het Laar gebeurt. Ik voel me niet zomaar een nummer, ik hoor er echt bij als vrijwilliger.’

 

Wil jij ook kennis maken met vrijwilligerswerk in Het Laar? Sandy leidt je graag rond. Meld je aan bij Carin Laros, de vrijwilligerscoördinator c.laros@hetlaar.nl

Wil je meer weten? Aangenaam, ik ben Marion

Marion Smetsers

Email: m.smetsers@hetlaar.nl

Tel.: 013-465 77 00

Bel mij terug!

    Het Laar
    Generaal Winkelmanstraat 175
    5025 XG Tilburg
    Voor info over wonen en zorg: www.hetlaar.nl