Actueel

Weer terug bij Het Laar

Onlangs startte Joyce bij Het Laar. Met een jong gezin en een vriend die ook net een nieuwe baan heeft, is haar nieuwe baan als kwaliteitsverpleegkundige wel passen en meten. Joyce is nieuw maar ze is ook een oude bekende van Het Laar.  “Toen ik 17 jaar was,  heb ik mijn afstudeerstage voor verzorgende IG niveau 3  gedaan op Laarhoven begane grond. Mijn studiebegeleider van toen, Marian Verheijen, werkt er nog steeds. Dat wil ook wel wat zeggen.” 

Na een succesvolle stage bij Het Laar studeerde Joyce verder. Ze rondde de opleiding HBO verpleegkunde af. “Ik heb altijd een zwak gehad voor de ouderenzorg en daar ligt ook echt mijn hart. Toen ik ging doorstuderen heb ik na verschillende stages  dan ook gekozen voor het specialisme neurologie door het fijne team en het brede specialisme. Ik behandelde met name 70+ patiënten en mensen met Parkinson. In het ziekenhuis ben ik gegroeid als verpleegkundige en als mens.”

Warme zorg 
Maar als HBO verpleegkundige was er voor Joyce in het ziekenhuis nog niet voldoende uitdaging. En zo kwam Het Laar weer op haar pad. Hier zit ze weer helemaal op haar plek. “Ik heb nu eenmaal meer gevoel bij de oudere mens. Ik houd van warme zorg bieden. Ik vind het belangrijk dat mensen blij zijn met de zorg die ik geef. Ik neem niet zomaar iets aan, laat mensen zelf in de regie. Niet iedereen wil elke dag een boterham met pasta!” 

In overleg blijven
“Dat vind ik een fijne manier van zorg bieden. En ik merk dat dat hier in Het Laar voorop staat. Het Laar staat voor het zorgen op maat, eigen regie, verbinding zoeken. Ik voel echt de liefde hier op de afdeling.  Natuurlijk wel professioneel, de warmte, de empathie, het wegcijferen van jezelf om de mensen een aangename dag te bezorgen. Daar sta ik voor en wil ik voor gaan,” voegt Joyce enthousiast toe. Wat dat betreft was Het Laar nog niet zoveel veranderd. Joyce: “De fijne sfeer stond me nog bij, de korte lijntjes. Mensen weten verbinding te zoeken en lopen makkelijk bij elkaar binnen. Het gaat om kleine dingen die een kwalitatief goede samenwerking maken.” 

Korte lijntjes 
De ontvangst was een warm bad. Joyce: “Ik liep mee met Kirsten, mijn collega kwaliteitsverpleegkundige. Ik kreeg goede uitleg, afspraken werden nagekomen. Ik merk dat iedereen open staat voor feedback. Door de korte lijntjes sta je dichtbij collega’s op de werkvloer en kun je makkelijk bij managers binnenlopen. Een fijne cultuur dus. Na die dag was ik zeker overtuigd, dit is het voor mij!” Op de vraag waar ze nog aan zou willen werken binnen Het Laar antwoord Joyce dat ze graag de onderlinge band tussen de afdelingen wil versterken. Om elkaar beter te vinden en makkelijker samen te werken.  

Wil je meer weten? Aangenaam, ik ben Marion

Marion Smetsers

Email: m.smetsers@hetlaar.nl

Tel.: 013-465 77 00

Bel mij terug!

    Het Laar
    Generaal Winkelmanstraat 175
    5025 XG Tilburg
    Voor info over wonen en zorg: www.hetlaar.nl