Actueel

Liever Het Laar

Sinds een paar maanden is Drea Dankers weer werkzaam bij Het Laar als senior verpleegkundige in Laarhoven, en zet ze zich in voor onze bewoners met intensieve zorg. Ze is in Het Laar een bekend gezicht.

 

Drea: “Ik heb vanaf 2011 hier 6,5 jaar gewerkt, waarvan 5,5 jaar als coördinator. In die rol werkte je niet vast op een afdeling maar overkoepelend voor alle afdelingen. Het was de leukste baan die ik ooit gehad heb. Van een kapotte lamp tot een reanimatie, voor alles wat er buiten kantooruren gebeurde, belden ze ons. Na 5,5 jaar verviel deze rol. De functie werd vervangen door de verpleegkundige bereikbaarheid. Je ging dan weer werken op één afdeling. Dit om de expertise weer terug naar de afdeling te brengen. Ik twijfelde of ik het leuk vond om weer echt aan het bed te staan. Ik heb toen rondgekeken en ben bij een andere zorgorganisatie aan de slag gegaan.”

 

Uiteindelijk heeft Drea daar 4,5 jaar met plezier in de thuiszorg gewerkt. “In het begin van dit jaar voelde ik behoefte aan persoonlijke groei. Inmiddels wist ik ook dat ik het zeker weer erg leuk vond om aan het bed te staan. Ik accepteerde een functie bij een zorgorganisatie en om tijd te overbruggen belde ik de manager van Het Laar of ik hier tijdelijk als oproepkracht aan de slag zou kunnen. En dat kon.”

 

En dat voelde als een warm bad. Drea: “Het voelde zo vertrouwd. Na een paar weken dacht ik, ik wil hier gewoon voor vast komen werken. En sinds 1 oktober werk ik 28 uur in Laarhoven. Ik ken nog heel veel collega’s. Het is zo leuk om te zien hoe die collega’s gegroeid zijn. Het Laar heeft een kwaliteitsslag gemaakt. Ik merk dat ik toch ook weer heel veel moet leren. Maar daar sta ik voor open. Ik ben een laatbloeier die zich graag ontwikkelt!”

 

De toekomst van Drea ligt nu weer bij Het Laar. “Ik ben ook een opleiding voor holistisch therapeut gestart. Op die manier wil ik ook bewustzijn voor mezelf creëren. En wie weet kan ik op termijn naast mijn werk een eigen praktijk openen, of een stukje complementaire zorg doen binnen Het Laar.”

 

Het fijne van werken bij Het Laar?
“Het is een kleine organisatie. Mensen kennen elkaar en hebben oog voor elkaar. Van bestuurder tot huishoudelijke dienst, iedereen staat voor elkaar klaar. En dat zie ik toch niet bij andere organisaties. Het Laar staat erom bekend dat ze de medewerkers laat doorgroeien. Bij andere organisaties moet je daarvoor knokken. Hier liggen de prioriteiten anders. Daarmee bind je ook medewerkers.”

 

Dat het wel goed zit, merkt het thuisfront ook. “Toen ik hier een aantal weken aan het werk was, zei mijn man: “Ik heb jou niets negatiefs horen zeggen over Het Laar!”

Wil je meer weten? Aangenaam, ik ben Marion

Marion Smetsers

Email: m.smetsers@hetlaar.nl

Tel.: 013-465 77 00

Bel mij terug!

    Het Laar
    Generaal Winkelmanstraat 175
    5025 XG Tilburg
    Voor info over wonen en zorg: www.hetlaar.nl